<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 9 februari 2013 : Clermont-sur-Berwinne (42km)

zaterdag 9 februari 2013

9 februari 2013 : Clermont-sur-Berwinne (42km)

41ème Marche Internationale de la Berwinne-Les  Pedestrians de Clermont-sur-Berwinne:


Clermont-sur-Berwinne is een deelgemeente van Thimister-Clermont en ligt in het land van Herve. Deze streek bevindt zich in de driehoek Aken-Luik-Maastricht.
Het kleine dorpje heeft het label van "les plus beaux villages de Wallonie" en ligt langs de Via Mosana, een pelgrimsroute naar Compostela, ongeveer halverwege tussen Luik en Aken.

De lokale wandelclub organiseerde dit weekend voor de 41e keer hun "Marche Internationale de la Berwinne". We schreven ons in voor de 42km en vertrokken omstreeks 8 uur vanuit de startzaal.
Er lag een dik wit sneeuwtapijt en het vroor lichtjes.

Het eerste deel van de tocht bracht ons naar Hoof (een wijk van Welkenraedt). Hier was de eerste stempelcontrole ingericht in het atelier van een schrijnwerkerij.

De 2de rustpost (na 9,4km) lag vlakbij het station van Dolhain-Gileppe, gelegen in het stadje Limbourg. Onderweg waren we doorheen het "Forêt Domaniale de Grunhaut" gestapt. Het landschap was echt betoverend door het witte sneeuwtapijt . We stapten langs de Vesder, terwijl we op een rots boven de rivier het middeleeuwse vestingstadje Limbourg zagen liggen. Daar zouden we later op de tocht nog voorbijkomen.

We moesten stevig klimmen om uit het dal van de Vesder te komen. Boven lag een boerderij en daarna daalden we terug af naar een grote weg die we een tijdje volgden om daarna opnieuw uit het dalletje te klauteren. Daarna liepen we door de besneeuwde weiden naar beneden tot aan de voetbalvelden van Goé.

Het was ondertussen volop genieten van de prachtige panorama's. Vanuit Goé ging de tocht verder naar Membach. Hier bereikten we na 16,5 km de derde stempelcontrole in een garage.We besloten onmiddellijk verder te stappen. We staken opneiuw de Vesder over en bereikten het grote bos "Hertogenwald". Een wegwijzer leerde ons dat we ons op amper 3km van Eupen bevonden.

In het bos ging het aanvankelijk licht bergop en de weg lag er hier en daar gevaarlijk glad bij en het was soms moeilijk om het evenwicht te bewaren. Uiteindelijk bereikten we het stuwmeer van de Gileppe en in de verte zagen we de stuwdam liggen.

In een soort uitkijktoren hoog boven de stuwdam was de 4de controle (na 25km). We namen hier de tijd om wat te eten en te drinken en vervolgden na een kwartuurtje onze weg.
De volgende controle lag op 7km in het vestingstadje Limbourg. Het was een pittig traject en we moesten af en toe stevig klauteren om daarna terug af te dalen. Het stappen door de sneeuw en de modder, het klimmen en dalen maakten de tocht lastig en zwaar. Op de Place Saint-Georges, onder monumentenzorg geplaatst als uitzonderlijk erfgoed van Wallonie, bereikten we de voorlaatste controle.

We daalden via een wandelpad (eigenlijk een beekje) terug af naar de Vesder en trokken dan door het "Bois Mignon" en langs een klaterend rivietje. Het was puur genieten van de rust en de schitterende natuur. Door de besneeuwde weilanden en doorheen ontelbare poortjes stapten we verder naar de laatste controle in Elsaute.

Er bleven nog 3km te stappen. Voor we de aankomst bereikten, konden we genieten van een mooi uitzcht van het dorpje.

We hadden genoten van een zeer hoogstaande tocht in een prachtige streek. We lieten onze wandelboekjes afstempelen en proefden nog van een glas cider (een streekprodukt) en van het lekkere biertje "Val-Dieu" en een stukje Herve-kaas.


Hier kun je de foto's bekijken : Clermont-Sur-Berwinne 9 februari 2013

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage