<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 2 februari 2013 : Olen (41km)

zondag 3 februari 2013

2 februari 2013 : Olen (41km)

Doffenwandeling-organisatie WC Gedoviba

Olen is een gemeente gelegen in de Antwerpse Kempen tussen Herentals en Geel en gemakkelijk te bereiken via de autoweg E313 (Antwerpen-Hasselt).
Iets na 7h30 gingen we van start vanuit de feesttent op het veld van de voetbalclub Gedoviba in Onze-Lieve-Vrouw Olen. We hadden ons ingeschreven voor het parkoers van 42 km en startten richting Olen-Centrum.

Na een halfuurtje wandelen, bereikten we de brug over het Alberkanaal en een poosje later liepen we onder de autoweg E313. De 1ste controle in het lokaal van IPA Zuiderkempen gelegen in het natuurgebied Teunenberg, bereikten we na 9km stappen.
   

Teunenberg was vroeger een militaire basis, maar is nu een prachtig natuurgebied. De parkoersmeester had hier een lus uitgepijld van 5km en liet ons uitgebreid kennis maken met dit mooie natuurdomein.
 

Daarna ging het opnieuw richting OLV-Olen. Onderweg passeerden we de "Buulmolen" en het sluizencomplex op het Albertkanaal.
 

Toen we de 3de controle bereikten in zaal 't Dorp hadden we reeds 21km gestapt. Hier namen we de tijd om even te rusten en iets te drinken.
Daarna ging de tocht verder richting Geel. Via de Larumse Hei kwamen we bij het Kempisch Kanaal (Bocholt-Herentals), dat we overstaken via een houten noodbrug (Baileybrug) en bereikten wat later de 4de rustpost in de kantine van de "Slijkvissers".
 

Daarna wandelden we door het het natuurgebied "Mosselgoren" en werden daarna getrakteerd op een jenever door de organisatie van de "zotte 50 van Gheel" (http://www.dezotte50vangheel.be/). We liepen uiteindelijk een tijdje langs de Kleine Nete en bereikten "Bobbejaanland". In café "de Nete" mochten we een laatste keer de benen strekken.
 
 

Daarna volgden we opnieuw de Kleine Nete totdat we uiteindelijk het Olens Broek bereikten.
 

Via rustige wegen arriveerden we terug op het startpunt. In de feesttent proefden we nog van het lekkere streekbiertje "Odlo" en praatten nog wat na met Luc De Viking en zijn Deense vriendin Jette.
We hadden een prachtige tocht gemaakt.
 

Onze felicitaties voor de organiserende club.

Hier kun je de foto's bekijken : Olen 2 februari 2013

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage