<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 19 januari 2013 : Brugge (31km)

zaterdag 19 januari 2013

19 januari 2013 : Brugge (31km)


De Brugsche Globetrotters organiseerden zaterdag naar jaarlijkse traditie de "Brugse Vesten Tocht".
Wij (Patrick en ikzelf) startten omstreeks 8h30 vanuit het Sint-Lodewijkscollege. De voorbije nacht had het terug gesneeuwd en was het sneeuwtapijt opnieuw wat dikker geworden. Na de start liepen we eerst richting Smedenpoort, één van de 4 overgebleven stadspoorten van Brugge, en vanaf de Smedenpoort via de Boeverievest in de richting van het station.


Daarna volgden we een tijdje de drukke stadsring (via de Buiten Begijnenvest en de Buiten Katelijnevest). Vanaf de Katelijnepoort wandelden we via de Gentpoortvest naar de Gentpoort en verder over de Kazernevest naar de Kruispoort. Onderweg staken we de Coupure over via de
Conzettbrug.


We waren stevig ingeduffeld, want de temperatuur steeg niet boven het vriespunt, maar toch was het  aangenaam wandelen langs de vesten en we bewonderden het besneeuwde landschap. Aan de Kruispoort verlieten we eventjes de Brugse Vesten en staken de drukke stadsring over. In het café “Samario” in Sint-Kruis was er een eerste rustpost voorzien. We namen de tijd voor een koffie en startten een poosje later de lus (3,5km). Een halfuurtje later waren we terug in het café, maar vervolgden nu onmiddellijk onze tocht. We liepen opnieuw naar de Kruispoort en bewandelden nu de Kruisvest richting Dampoort en passeerden 4 oude molens, opgesteld langs de Vesten.






Vanaf de Dampoort liepen we langs het Zuidervaartje, dat naar Damme loopt, en de Polderstraat tot aan de Damse Vaart.


Een rode vlag gaf aan dat schaatsen niet was toegelaten. We volgen nu de Damse Vaart richting Brugge en bereikten iets later de 3de rustpost op de wijk Sint-Jozef. We lieten onze controlekaart afstempelen en vertrokken meteen voor de lus die ons via enkele landwegen in de richting van Koolkerke en het Fort van Beieren (opgericht in de 18de eeuw door Franse troepen) stuurde.


Via enkele woonwijken bereikten we opnieuw de rustpost in Sint-Jozef. We hadden ondertussen 22km afgelegd en namen er de tijd voor een kom soep en een hot-dog met zuurkool. Daarna ging het opnieuw richting Vesten. Via de Komvest bereikten we uiteindelijk de Kolenkaai en de vernieuwde Scheepsdalebrug (een kantelbrug).

We wandelden verder via de Houtkaai en langs de Afleidingsvaart tot aan het Graaf Visartpark. Wat later liepen we door de Ezelpoort en via de Ezelstraat naar de laatste rustpost.

Via de Smedenvest en de Smedenpoort stapten we terug naar de startzaal.


Niettegenstaande gladde wegen, sneeuw en barre weersomstandigheden schreven zich toch 951 moedige wandelaars in voor deze tocht.

Hier kun je de fotoreportage bekijken : Brugge 19 januari 2013

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage