<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 3 februari 2013 : Nieuwpoort (19km)

zondag 3 februari 2013

3 februari 2013 : Nieuwpoort (19km)

Geeraerttocht - WTC Nieuwpoort


De startplaats van deze wandeltocht was de "Vierboete" in de Arsenaalstraat in Nieuwpoort-Stad. Ik schreef er me in voor het parkoers van 19km. De tocht is genoemd naar schipper Hendrik Geeraert die met de hulp van sluiswachter Karel Cogge in 1914 de streek tussen Nieuwpoort en Diksmuide onder water zette om zo de aanval van de Duitse vijand te stoppen.
Het eerste gedeelte van de tocht ging richting Lombardsijde. We passeerden het sluizencomplex "de Ganzenpoot" en de gedenksteen van de "onderwaterzetting" (29 oktober 1914).Wat verder lopen we over de Boterdijk en langs de drie windmolens en het zonnepanelenpark om daarna richting Lombardsijde-Dorp te stappen.
 

We wandelen daarna terug richting Nieuwpoort-Stad langs de jachthaven "Novus Portus" en het Koning AlbertI-monument. Na 7 km stappen zijn we terug in de startzaal.
 

Het tweede deel van de tocht brengt ons via enkele woonwijken tot Nieuwpoort-Bad. Vanuit de controle stapten we een lus die ons eerst door een mooie villawijk loodst en keren daarna terug via de zeedijk.

Het laatste stuk is 4km en brengt ons via het Prins Mauritspark (in de volksmond Keunepark)en de prachtige wandelpromenade langs de havengeul tot aan de Vismijn. We bereiken uiteindelijk terug de startzaal via de Kaai met zijn vele viswinkels en restaurants.

 


Hier kun je de fotoreportage bekijken :Nieuwpoort 3 februari 2013

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage