<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 10 februari 2013 : Meslin-L'Evêque (Adeps) ( 18km)

zondag 10 februari 2013

10 februari 2013 : Meslin-L'Evêque (Adeps) ( 18km)

Adeps-wandeling in Meslin-L'Evêque (Ath) (Marche "Michel Grigolato")

organisatie : "Les Tortues meslinoises"


Meslin-L'Evêque is een dorpje in de provincie Hainaut en een deelgemeente van het Waalse stadje Ath. De lokale jogging-club organiseerde er een Adeps-wandeling (Marche "Michel Grigolato"). We schreven ons in voor de omloop van 20km (in werkelijkheid slechts 18km). Na de start vanuit de zaal "du Tchop"  liepen we het dorp uit en dwarsten de grote weg tussen Enghien en Ath. De tocht ging richting Attre, een deelgemeente van Brugelette. Voor we Attre bereikten, wandelden we onder de TGV-spoorlijn Brussel-Lille. In Attre stapten we voorbij het prachtige kasteel.

 

Vanuit Attre ging het richting Mévergnies-lez-Lens, een andere deelgemeente van Brugelette. De (oostelijke) Dender loopt door het dorpje en men kan er een mooie watermolen (Moulin Thully) bewonderen.

Via rustige wegen stapten we verder door het licht golvende landschap. Op dit tijdstip liggen de velden en akkers er nog kaal en onbewerkt bij. Wat later liepen we langs het Bois d'Hérimez (een militair domein??) en uiteindelijk in de richting van Gibecq, een andere deelgemeente van Ath.


Wat verder stapten we opnieuw onder de TGV-lijn door en liepen we terug naar de startplaats in Meslin-L'Evêque.
We hadden een rustige tocht gestapt over vooral verharde wegen. Het was een ideale wandeling om de vermoeidheid uit de kuiten te stappen na de zware tocht van de dag voordien in Clermont-sur- Berwinne.

In de startzaal proefden we nog van het lekkere streekbiertje "Moinette", dat wordt gebrouwen door Brasserie Dupont in Tourpes (http://www.brasserie-dupont.com)Hier kun je de fotoreportage bekijken : Meslin-L'Evêque 10 februari 2013#

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage