<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: augustus 2012

maandag 27 augustus 2012

Oxfam Trailwalker in de Hoge Venen (2012) : 5de editie

Afgelopen week-end werd voor de 5e maal in de Hoge Venen de Oxfam Trailwalker georganiseerd.

Dit is een wandeltocht van 100km, die moet worden afgelegd door teams van 4 personen. Men krijgt daarvoor maximum 30 uur de tijd. Dit jaar hebben zich 219 teams voor deze uitdaging ingeschreven. Om deel te nemen moet elk team daarenboven minimum 1.500€ inzamelen ten gunste van allerlei projecten van Oxfam-Solidariteit.
Dit jaar werd door de deelnemers meer dan  481.000€ ingezameld.
Oxfam Trailwalker is eigenlijk een wereldwijd evenement dat jaarlijks in 12 landen op 4 continenten wordt georganiseerd.
Voor meer informatie : Oxfam Trailwalker

Labels:

zondag 26 augustus 2012

25 augustus 2012 : Ieper (24km) (4-daagse van de Ijzer)



De grote markt in Ieper is jaarlijks de start- en aankomstplaats van de afsluitdag van de Vierdaagse van de Ijzer. Om 8h30 waren Patrick en ikzelf ook present  om deze laatste dag van de 40ste editie van de Vierdaagse mee te stappen. De volledige vierdaagse wandelen was voor mij dit jaar helaas niet mogelijk en ook vandaag moesten wij ons  wegens tijdsgebrek beperken tot het parkoers van 24km.
We schreven ons in en zochten een plaatsje op de markt om van een koffietje te kunnen genieten. Precies om 8h30 weerklonk het startschot en de meute wandelaars zette zich langzaam in beweging. Sommigen hadden duidelijk last van stramme spieren of andere ongemakken, en het duurde eventjes voordat we ons normale tempo konden stappen.
Er werd gestart langs de vaart “Komen-Ieper” richting Hollebeke.  Aan het bezoekerscentrum van het provinciaal domein de “Palingbeek” werden we beloond met een kartonnetje “melk".



Ondertussen was het beginnen regenen en werden regenjassen en paraplu’s bovengetoverd.

Bij het verlaten van het prachtige natuurgebied stapten we naar het centrum van Hollebeke.
Net buiten de dorpskom namen we afscheid van de 32km–stappers en vervolgden we zelf onze weg richting Zandvoorde.

Gelukkig was het  gestopt met regenen en verdwenen de donkere regenwolken.Het regenjasje werd opnieuw uitgetrokken en de paraplu verdween in de rugzak.

Aangekomen in Zandvoorde besloten wij eventjes te rusten en genoten bij "bakker Patrick" in het café-bakkerij “de lustigen boer” van een lekkere “trappist”.


Via de gasthuisbossen en Hill60 trokken we verder naar Zillebeke waar we nog eventjes een korte pauze inlasten.

Onderweg konden we Hugo van wandelclub VOS Schaffen begroetten, die alle edities (40) van de Vierdaagse heeft uitgestapt. Proficiat.
 
Via de boorden van Zillebeke-vijver bereikten we uiteindelijk de aankomstplaats in Ieper.

Het was een aangename tocht in de streek ten zuiden van Ieper en onderweg hebben we heel wat bekende wandelaars kunnen begroeten.

Hier kun je mijn foto's bekijken : Ieper 25 augustus 2012

Labels: ,

maandag 20 augustus 2012

40ste editie : Vierdaagse van de Ijzer (2012)

Van woensdag 22/8 tot en met zaterdag 25/8/2012 wordt door de "Belgische Defensie" de 40ste editie van de "Vierdaagse van de Ijzer" georganiseerd.


De "Vierdaagse" start vanuit Oostduinkerke. Andere startplaatsen zijn : Poperinge (donderdag 23/8), Diksmuide (vrijdag 24/8) en Ieper (zaterdag 25/8).

De wandelaar kan elke dag kiezen uit volgende afstanden : 8 km, 16 km, 24 km of 32 km.

De Vierdaagse maakt eveneens deel uit van de trofee "Klaver 4" en dit samen met :
  • de "Internationale Tweedaagse van Vlaanderen (Blankenberge);
  • de "Omloop Kluisbergen";
  • de "Nacht van West-Vlaanderen" in Torhout;
Aan iedereen : veel wandelplezier en veel ambiance.
Meer informatie ivm de "Vierdaagse" kan men vinden op de site : Vierdaagse




Labels: ,

zaterdag 18 augustus 2012

18 augustus 2012 : Wisbecq (35km)

Vandaag reden Patrick en ik richting Waals-Brabant waar vanuit Wisbecq (een deelgemeente van Rebecq) een tocht (marche du vallée des oiseaux) werd georganiseerd. We kozen voor het parkoers met de langste afstand : 35km. Rebecq is een dorp gelegen een kleine 30km ten zuidwesten van onze hoofdstad en wordt doorkruist door de Zenne.


Kort na de start kregen we het gezelschap van mijn clubgenoot Luc (de Viking).


We werden eerst richting Bierghes (Bierk, een andere deelgemeente van Rebecq) gestuurd en passeerden de kerk van Sint-Pieter en Sint-Maarten.


Vanuit Bierghes werd een lus van 7km gemaakt richting "Bois de Strihou". Dit bos is gelegen op de grens met Lettelingen en is nu omgevormd tot een residentiële wijk met riante villa's.
Ondertussen vertelde Luc uitgebreid over zijn recentste wandelavonturen (meerdaagse tocht in Denenmarken en zijn 5de deelname aan Vichte-Drohn) en over zijn plannen. In september zal hij vanuit Briançon in Frankrijk naar Rome stappen. Het was een prettig weerzien.
Na deze lus staptten we vanuit Bierghes richting Rebecq en liepen de brug over van de autosnelweg en de TGV-lijn. Ondertussen raasde en denderde een TGV voorbij.
De zon stond steeds hoger aan de hemel en de temperatuur begon aardig op te lopen. De weerman had  temperaturen voorspeld van meer dan 30° en deze voorspellingen bleken inderdaad correct.
In Rebecq (3 de rustpost) hadden we ondertussen 22 km gestapt en tankten we het nodige vocht zodat we dit achteraf opnieuw konden uitzweten. Het werd puffen. In het vroegere stationsgebouw van Rebecq was de 4 de rust voorzien en konden we opnieuw ons vochtpeil aanvullen.


Vanuit dit station vertrekt "le petit train du bonheur" (een toeristisch treintje) richting Rognon doorheen het prachtige landschap. (le petit train du bonheur)
Van hieruit ging het opnieuw richting Rebecq via de mooie "vallée des oiseaux" waar de Zenne doorheen meandert.


In hartje Rebecq liepen we over het brugje en hadden een mooi zicht op de watermolens van Arenberg (bestaande uit een grote en kleine watermolen). Dit molencomplex werd aangekocht door de gemeente Rebecq en hierin zijn momenteel de toeristische dienst, de bibliotheek en een museum gehuisvest.


Aangekomen in Rebecq restten ons nog een 3-tal kilometer naar Wisbecq.
Na aankomst praatten we nog wat bij en dronken een lekker gekoelde pint. We namen afscheid van Luc en wensten hem veel succes met zijn tocht naar Rome.
Het was een mooie tocht in aangenaam gezelschap, weliswaar in tropische omstandigheden.

Hier kun je mijn fotoreportage vinden : Wisbecq 18 augustus 2012

Labels: ,

zondag 12 augustus 2012

12 augustus 2012 : Oostende (31km)

Op 14 augustus 2012 werd voor de derde maal "de Kust Wandelt" georganiseerd. Deze tocht wordt georganiseerd door de "Internationale Tweedaagse" uit Blankenberge in samenwerking met de "Keignaerttrippers" uit Oostende.
De wandelaars konden starten vanuit Oostende, Blankenberge of  De Haan en hadden de mogelijkheid diverse afstanden (zelfs tot 50km) te stappen.
Ikzelf koos voor Oostende als startplaats en startte richting Blankenberge (25,5km).

Ik besloot uiteindelijk om na Blankenberge terug te stappen tot Wenduine zodat ik uiteindelijk 31km in mijn wandelboekje kon inschrijven.
Vanuit Oostende liep ik via Bredene, De Haan en Wenduine naar Blankenberge. Na Blankenberge stapte ik via de duinen terug richting Wenduine.

Het werd een prachtige zomerse tocht met een wandelparkoers dat voldoende afwisseling bood (strand, duinen en polders).

Een dikke proficiat voor de organisatie. We kijken reeds uit naar de 4de editie.
Mijn volledige fotoreportage : De Kust Wandelt 12 augustus 2012

Labels: ,

11 augustus 2012 : Lennik (34km)

Zaterdag reden we richting Pajottenland waar door de wandelclub de "Lennikse Windheren" een tocht werd georganiseerd. Er werd gestart vanuit Sint-Kwintens-Lennik.
Na de start ging het richting Eizeringen en stapten we vervolgens richting "Tuitenberg", het hoogste punt van Eizeringen (97m). We vervolgden onze weg richting OLV-Lombeek (een deelgemeente van Roosdaal) en konden in het dal de prachtige Onze-Lieve-Vrouwekerk bewonderen.


Vanuit OLV-Lombeek ging het terug richting Eizeringen. Gedurende de ganse tocht kwamen we langs knooppunten van het wandelnetwerk "Pajottenland" (270 knooppunten en 300km waarvan een groot deel (40%) onverhard).


Vanuit Eizeringen werd nog een 2de lus gemaakt richting Strijtem. De parkoersmeester verwende ons met prachtige onverharde paden in het golvende "Pajottenland". Na deze 2de lus werden we opnieuw richting Sint-Kwintens-Lennik gestuurd.



Op het marktplein konden we het groot bronzen standbeeld "Prins" bewonderen, een Brabants trekpaard.

Vanuit Sint-Kwintens-Lennik konden wij nog 2 lussen stappen.
Een eerste lus stuurde ons naar de prachtige "saffelbergkapel" gelegen op de top van een heuvel  (80m).


De andere lus ging Sint_Martens-Lennik.
In de herberg-hoeve "Klosken" proefden we van een lekkere Geuze van de brouwerij "Oud Beersel".


Na 34 km bereikten we opnieuw de startzaal. We bedankten de organiserende club voor de prachtige organisatie.
Na afloop brachtten we nog een bezoek aan de boerenmarkt in Gaasbeek (boerenmarkt gaasbeek).

Hier kun je de volledge fotoreportage bekjken :Lennik 11 augustus 2012

Labels: ,

vrijdag 10 augustus 2012

van Hasselt naar Compostela : 2500km

Marc Flament startte op zaterdag 12 mei 2012 vanuit Hasselt voor een pelgrimstocht naar Compostela. Gisteren bereikte hij na 90 wandeldagen en bijna 2500 km zijn doel.
Zijn camino was tevens een tocht ten voordele van het "inloophuis in Hasselt" een organisatie die zich inzet voor mensen met kanker en hun naasten. Op deze manier wilde Marc 5.000€ inzamelen.
Meer informatie kun je hier terugvinden : Marc Flament
Proficiat.

donderdag 9 augustus 2012

43ste Dodentocht 2012

Morgenavond (10 augustus 2012) start om 21h in Bornem de 43ste editie van de Dodentocht.

 
Meer dan 8000 wandelaars hebben zich nu reeds ingeschreven voor dit jaarlijkse wandelevenement.
In 2009 vertrokken er 10793 wandelaars (het recordaantal deelnemers). Uiteindelijk bereikten er daarvan 6406 de finish in Bornem. Dit betekent dat meer dan 40% van de deelnemers moesten opgeven.
De weergoden lijken dit jaar de wandelaars gunstig gezind te zijn want er wordt geen regen voorspeld en als de voorspellingen juist zijn dan zullen het aangename wandeltemperaturen zijn.
Ik wens alvast aan alle deelnemers veel succes en veel wandelplezier.
Alle informatie ivm de dodentocht kan men vinden op de site : dodentocht 2012

Labels:

dinsdag 7 augustus 2012

7 augustus 2012 : Lichtervelde (23km)

Vandaag had ik een vrije dag en ging ik wandelen in Lichtervelde. De plaatselijke wandelclub richtte er vanuit de wijk Turfhauwe voor de eerste maal de Turfhauwetocht in.
Deze wijk is gelegen tussen Lichtervelde en Torhout en de naam herinnert aan de vroegere hoofactiviteit in dit gebied nl het "turfsteken".
De parkoersmeester had vanuit de startzaal 4 lussen uitgetekend.


Ik stapte 23 km en moest daarvoor de 4 lussen bewandelen. Lus 1,2 en 3 liepen voornamelijk in dezelfde richting waardoor ik een aantal keren op een stuk parkoers terechtkwam die meerdere malen moest worden bewandeld.
De 4de lus (9km) was uitgetekend richting domein Groenhove in Torhout.



Daar was in de gelijknamige manège een rustplaats voorzien.


De tocht verliep vooral langs rustige wegen en enkele stukken "onverhard".
Na afloop begroette ik nog Lucien en Willy die allebei de 5de editie van Vichte-Drohn succesvol hadden beëindigd.. Daarenboven hebben beiden de 5 edities van deze meerdaagse wandeltocht met succes uitgewandeld. Ik wenste hen dan ook proficiat met deze prachtige prestatie.
Mijn volledige fotoreportage kun je hier bekijken : Turfhauwetocht07082012


Labels:

zaterdag 4 augustus 2012

4 augustus 2012 : Lécluse (Vallée de la Sensée) 27 km

We reden opnieuw dezelfde richting uit als vorige week nl naar de vallée de la Sensée in het noorden van Frankrijk. Deze maal gingen we van start vanuit Lécluse.

We vertrokken voor een tocht van 27km, eigenlijk 2 tochten die we konden combineren . Vanuit Lécluse volgden we eerst een traject van het circuit die vertrok vanuit Tortequesne. Na een kwartuur bereikten we de aansluiting met het parkoers van het circuit "les Bonnettes".


Dit circuit start eigenlijk vanuit Sailly en Ostrevent en is 20km lang. Dit parkoers volgden we vanuit de gids "la vallée de la Sensée" uitgegeven door de "Fédération Française de la Randonnée Pédestre".(circuit "Les Bonnettes")


Vanuit Sailly volgden we een tijdje de loop van het riviertje "le Trinquise" en bereikten we de dorpskom van Biache-Saint-Vaast.




Uiteindelijk bereikten we de oever van het "canal de la Scarpe" en trokken we richting Boiry Notre Dame waar we in de bar van de camping " La Paille-Haute" (http://www.la-paille-haute.com/) eventjes pauzeerden.


Even verder kwamen we voorbij "les Bonnettes" gelegen op het grondgebied van Sailly en Ostrevent. Meer informatie ivm deze "bult" kun je hier vinden : Les Bonnettes.




Na enkele prachtige onverharde "natuurpaden" bereikten we Etaing en tenslotte na 20 km de aansluiting met het andere circuit, dat ons naarTortequesne bracht.


Via een weg door het "marais" waarlangs alle soorten "chalets" waren gebouwd keerden we terug naar onze startplaats in Lécluse.

Het circuit "Les Bonnettes" had ons ten zeerste bekoord en het werd een uitermate prachtige en aangename"natuurwandeling" hoofdzakelijk op onverharde paden en wegen. Die lagen er hier en daar modderig bij of waren zelfs volledig ondergelopen door de overvloedige regen van de voorbije dagen.

De volledige fotoreportage kun je hier bekijken : Lecluse 04/08/2012





Labels: