<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 16 augustus 2014 : Oostende - Houtave (GR5A) (25km)

zaterdag 16 augustus 2014

16 augustus 2014 : Oostende - Houtave (GR5A) (25km)

GR5A Noord : Oostende - Houtave : door de polders en de duinbossen


Vorige week waren we aangekomen in Oostende. Dit zou normaal het vertrekpunt zijn van de volgende etappe. Maar aangezien we de sfeer van de Paulusfeesten in Oostende eens wilden opsnuiven, verkozen we de etappe in omgekeerde richting te wandelen : dus van Houtave naar Oostende.

We parkeerden de wagen bij het station in Oostende en met het openbaar vervoer (kusttram en bus) reisden wij naar Houtave (Zuienkerke). We moesten een 15-tal minuten stappen vanaf de bushalte vooraleer we het traject van de GR5A bereikten. Het eerste gedeelte van de tocht wandelden we via rustige en onverharde boerewegels doorheen de weidse polders in de richting van de kust. Rondom ons zagen we de kerktorens van de kleine polderdorpjes : Houtave, Nieuwmunster en Vlissegem. Na ruim een uur stappen kwamen we bij de duinbossen tussen De Haan en Wenduine en volgden een pad doorheen het bos. In De Haan konden we een eerste maal rusten en dronken er een koffie.
Toen we een poosje later het drukke kustplaatsje uit wandelden stapten we opnieuw de duinbossen in. Het kronkelende pad bleven we nu volgen tot het gehucht Vosseslag. Via de voetgangersbrug over de drukke Koninklijke Baan wandelden we tot bij het strand. Vanop de brug zagen we het golfterrein van de "Royal Ostend Golf Club" en een beeld dat de strandjutter Mong De Vos voorstelt. In het strandpaviljoen op het strand lasten wij een 2 de pauze in en praatten wat met de uitbater.
Over het strand stapten we daarna verder in de richting van Bredene. Ter hoogte van het naaktstrand leidde het traject van de GR5A ons doorheen de prachtige duinen (natuurgebied Paelsteenpanne) tot bij de drukke Koninklijke Baan die we een tijdje volgden. Daarna stapten we verder over het strand en de Spinoladijk in de richting van Oostende tot bij het Fort Napoleon, een militair bouwwerk uit de tijd van Napoleon, dat de haven van Oostende moest vrijwaren tegen een aanval vanuit Engeland.
Wat later kwamen we bij het Visserijdok en uiteindelijk bij de veerboot die ons van de oosteroever naar het centrum van Oostende en de Visserskaai zou brengen.
Het was een mooie en gevarieerde wandeling doorheen de polders, duinbossen en over het strand.
De volgende etappe zal ons van Houtave tot in Brugge leiden (voorziene afstand 25 km).

Polder van VlissegemDuinbossen in De Haan


duinen PaelsteenpannePaulusfeesten OostendeHet parkoers op RouteYou : Houtave - Oostende (aanlooproute van 1,7 km van bushalte naar GR5A)

Mijn fotoreportage : Foto's Houtave-Oostende
Foto's van Patrick : Patrick 16 augustus 2014

Labels: , , , ,

3 reacties:

Op 18 augustus 2014 om 19:56 , Anonymous Anoniem zei...

Je verslag is een aangename kennismaking :-) Ik kom terug.

 
Op 18 augustus 2014 om 20:40 , Blogger Didier Reynaert zei...

bedankt !!

 
Op 18 januari 2016 om 11:54 , Anonymous Freek zei...

Gave route geweest. Onder de indruk geweest van het uitzicht net als bijvoorbeeld op de haven?

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage