<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 26 juli 2014 : Sainghin-en-Mélantois (Fr) (22km)

zaterdag 26 juli 2014

26 juli 2014 : Sainghin-en-Mélantois (Fr) (22km)

Wandeling in de "Mélantois"


Sainghin-en-Mélantois


De Mélantois is een streek ten zuidoosten van Lille. Het parkoers "Six villages du Mélantois" had ik gedownload van de site www.tracegps.com en opgeladen in mijn Garmin-Gps. We startten aan het witte kerkje van Sainghin-en-Mélantois. Via het Bois de la Noyelle kwamen we bij het riviertje "La Marque" en het dorpje Bouvines. Dit weekend wordt hier de 800ste verjaardag gevierd van de slag bij Bouvines (27 juli 1214). Wat later kwamen we bij het Marais de Bonnance in Péronne-en-Mélantois.
Via een mooie veldweg bereikten we Louvil. We stapten via het station van Cysoing naar Bourghelles. In de plaatselijke Bar-Tabac konden we eventjes verpozen. Toen we het dorpje verlieten, kwamen we bij een kasseistrook die elk jaar is opgenomen in de finale van de helleklassieker Paris-Roubaix : "Pavé des 4 chemins". Nadat we de brug over de TGV-lijn waren gepasseerd, wandelden we via stoffige en zanderige veldwegen richting Carrefour de L'Arbre. Een andere kasseiweg, ook opgenomen in de finale van Paris-Roubaix en dit jaar opgenomen in het parkoers van de Ronde van Frankrijk, bracht ons in Gruson. Vanuit Gruson stapten we terug naar Sainghin-en-Mélantois. Onderweg zagen we de wat hoger gelegen witte kerk van Bouvines.
Na de wandeling dronken we nog iets in het Café du Centre rechtover de kerk. De waardin vertelde ons dat haar ouders afkomstig waren van West-Vlaanderen.
De tocht doorheen deze streek op een boogscheut van Lille had ons ten zeerste bekoord.


Mijn fotoreportage : Sainghin-en-Mélantois 26 juli 2014

Foto's van Patrick : S-e-M 26 juli 2014

Het parkoers : Parkoers Sainghin-en-Mélantois 26 juli 2014

Parkoers in GoogleMaps : Sainghin-en-Mélantois

Labels:

1 reacties:

Op 28 juli 2014 om 10:55 , Anonymous Anoniem zei...

Het noorden van Frankrijk is inderdaad een prachtige streek om te wandelen. Wij gebruiken vaak de Dagstappergids Frans-Vlaanderen. Prima tochten.

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage