<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 21 april 2013 : Leuze-en-Hainaut (Adeps) (20km)

zondag 21 april 2013

21 april 2013 : Leuze-en-Hainaut (Adeps) (20km)

Wandeling (Adeps) vanuit Leuze-en-Hainaut : 20km
Website Leuze-en-Hainaut : http://www.leuze-en-hainaut.be

Het startpunt was het “Pavillon du Parc du Coron” in Leuze-en-Hainaut en de tocht werd ingericht door de “Union Socialiste de Leuze”. Leuze is een stad in Hainaut en ligt ongeveer halverwege tussen Tournai en Ath. We wandelden eerst wat door de straten van een wijk en kwamen weldra bij de vroegere spoorlijn die Leuze met Basècles verbond (nu RAVEL L86). We volgden de RAVEL in zuidelijke richting en werden wat later via rustige wegen tot bij het kleine dorpje Willaupuis (een deelgemeente van Leuze) gestuurd.

 
We lieten Willaupuis letterlijk links liggen en vervolgden nu onze weg richting Pipaix, een andere deelgemeente van Leuze. Dit plaatsje kenden we van een wandeling die we maakten in 2008. We startten toen vanuit de brouwerij “Dubuisson” (Le Trolls & Bush in Pipaix). In het centrum van het dorpje passeerden we nu La Brasserie à Vapeur, voor ons onbekend.

 
 
We verlieten nu Pipaix en we stapten terug naar Leuze en bereikten opnieuw de RAVEL L86 die we volgden tot op het punt waar we eerder waren gestart. We liepen nu wat door de straten van Leuze en werden dan een hoogte opgestuurd tot bij een watertoren. Links van ons zagen we het windmolenpark van Leuze-Beloeil.
 
 
Uiteindelijk bereikten we de woonkern van Vieux Leuze en na een tiental minuten opnieuw de startzaal. Hier proefden we van “la Vapeur Cochonne”, een donker amberkleurig bier gebrouwen in de Brasserie à Vapeur in Pipaix. We lieten het ons smaken.

 
 
Wandelen is voor mij niet alleen een ontspannende en gezonde bezigheid, maar je leert door het wandelen ook heel wat mooie en onbekende plekjes kennen. Daarenboven kun je door het wandelen proeven van de lokale producten en specialiteiten.
                                                                                                                                                                 

Mijn fotoreportage : Leuze-en-Hainaut 21 april 2013Verslag volgt.

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage