<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 13 april 2013 : Thulin (60km)

zaterdag 13 april 2013

13 april 2013 : Thulin (60km)

Marche du Printemps : Les Sans-Soucis Ghlin (60km)

Thulin, een deelgemeente van Hensies,  ligt in de provincie Hainaut halverwege tussen Mons en Valenciennes. De tocht zou ons doorheen het mooie “Parc Naturel des Haut-Pays “ leiden.

Rond 6h30 vertrokken we vanuit de startzaal en stapten eerst een hele tijd over een aardeweg langs de spoorweg (Mons-Quiévrain) tot aan het station van Quiévrain.  Hier was de eerste rust in het café “Le Rail”, gelegen rechtover het treinstation. We namen de tijd voor een koffie (in de startzaal was er geen koffie beschikbaar) en vervolgden wat later de tocht.
 

Nu liepen we richting Petit-Baisieux waar de volgende controle was in het café “Chez Mariette”,  op de grens met Frankrijk. We vervolgden onze weg in de richting van Marchipont .

 

 We volgden een ganse tijd de landsgrens, tot we uiteindelijk toch Frankrijk binnentrokken. Eerst  liepen we door Sebourquiaux (met de mooie kapel  Ste Marie Madeleine) en kwamen uiteindelijk aan in Sebourg na bijna 17km. Het was hier prachtig wandelen in de vallei van de Aunelle.

 


Vanuit Sebourg  trokken we opnieuw in de richting van België en via Angreau kwamen we bij het Bois de Beaufort en de rotsformatie “Caillou-qui-bique”. Hier in het bos bloeiden de bosanemoon en de wilde narcis overvloedig.
 
 

 In het “Chalet du Garde” was de volgende controlepost maar we stapten onmiddellijk door naar Gussignies. We passeerden opnieuw de landsgrens  want het plaatsje ligt in Frankrijk. Op weg naar Bellignies (eveneens in Frankrijk) kwamen we voorbij de brouwerij van Gussignies en proefden in het café-restaurant “Au Baron” (http://www.brasserieaubaron.com) de lekkere “Cuvée des Jonquilles”.
 
 

Vanuit Bellignies ging het dan opnieuw naar Gussignies en het “Chalet du Garde” in Roisin. Dit dorp was vroeger bekend om zijn tabaksteelt (Fleur de Roisin).
 

 

We stapten verder door het “Bois d’Angre” naar Onnezies. De wandeling ging nu in noordelijke richting. Via Audregnies en de vroegere spoorlijn Dour-Roisin (nu RAVEL lijn 98A) kwamen we in Elouges.
 

Hier rustten we nog eens uit in het café “Le Blanc Minet”. Via Hainin (laatste controle) bereikten we uiteindelijk opnieuw Thulin.

We hadden genoten van een prachtige en gevarieerde tocht door het Parc Naturel des Haut-Pays.

We danken de wandelclub uit Ghlin voor de mooie tocht en de goede organisatie.

Hier reeds de foto's :Thulin 13 april 2013

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage