<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 17 februari 2013 : Naast (Adeps) (20km)

zondag 17 februari 2013

17 februari 2013 : Naast (Adeps) (20km)

organisatie : Run Bike Team Naastois

We hadden vandaag gekozen voor de Adeps-wandeling die startte vanuit Naast, een deelgemeente van de Waalse stad Soignies in de provincie Hainaut. Op de terugweg zouden we dan halt houden in Beloeil, waar we nog een 10-tal kilometer zouden stappen van een andere Adeps-wandeling.
Via de autoweg naar Mons reden we naar Naast en onderweg hing er een dikke mist. Toen we de tocht begonnen omstreeks 9uur vanuit  de zaal "Cercle Saint-Martin" was de zichtbaarheid door de mist nog zeer beperkt. We startten via enkele onverharden wegels en dreven die er modderig bijlagen.

  

Via het traject van de vroegere spoorlijn 144 (Soignies-Houdeng) kwamen we terug in de bebouwde kom van het dorpje en we zouden nu verder het traject volgen van het parkoers van de 15km. Ondertussen brak de zon door de wolken en deed de mist verdwijnen. Het was aangenaam wandelen via voornamelijk verharde en rustige wegen. We liepen voorbij enkele boerderijen en enkele honden liepen ons blaffend achterna, maar ze bleven gelukkig op een veilige afstand (blaffende honden bijten niet).

 

Uiteindelijk bereikten we de rand van Soignies. De stad is bekend van de Belgische Blauwe Hardsteen (arduin) die er in de steengroeven werd ontgonnen. Langs de kant van de weg merkten we bordjes "Tour Saint-Vincent" op. Deze verwijzen naar de processie ter ere van Saint-Vincent, de stichter van de stad, die jaarlijks doorgaat op pinkstermaandag.

 

Via de vroegere spoorweg 144 wandelden we terug naar de startzaal en passeerden onderweg nog de steengroeven van de firma Gralex.

 

We dronken nog iets en reden verder naar Beloeil.

Hier kun je de foto's bekijken : Naast 17 februari 2013#

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage