<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 11 juli 2015 : Knokke (20 km)

zaterdag 11 juli 2015

11 juli 2015 : Knokke (20 km)

Wandelen in Knokke.


De wandeling startte aan het Schuttersplein. De tocht startte door de straten van Knokke naar Duinbergen, een deel van de kustplaats dat gelegen is tussen Heist en het Albertstrand in Knokke.
Ik passeerde onderweg het Zegemeer en wandelde door het Park 58, een duingebied dat als park werd ingericht en zijn naam dankt aan de wereldexpo van 1958.
Via het Jozef Stübbenpark bereikte ik de zeedijk van het Albertstrand. De wandeling verliep verder over de hele zeedijk tot bij Het Zoute. Het was er heel druk en iedereen genoot duidelijk van het mooie zomerweertje. Het parkoers maakte slechts een klein ommetje voor een eerste rustpost en daarna tot bij het mooie, witte Zoutekerkje van de paters Dominicanen.
Tijdens de tocht langs de zeedijk merkte ik een aantal monumentale beelden op die er werden geplaatst in het kader van de Kunstbeurs Art Nocturne Knocke (www.artnocturneknocke.be)
Daarna volgde een stukje door de riante villawijken van Het Zoute en het Koningsbos tot bij de rustpost in het schooltje in de wijk Zevekote.
Op de terugweg naar de startzaal stapte ik opnieuw door het Koningsbos en de villawijken van Het Zoute.

Hier kun je enkele foto's van de tocht bekijken: Knokke 11 juli 2015


ZegemeerAlbertstrand Knokke


Zoutekerkje


Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage