<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 21 juni 2015 : Welle - Geraardsbergen (GR5A Zuid) (35 km)

zondag 21 juni 2015

21 juni 2015 : Welle - Geraardsbergen (GR5A Zuid) (35 km)

4 de etappe van de GR5A Zuid : Welle -Geraardsbergen

De wagen parkeerden we bij het station van Aalst en namen de bus tot Welle. Vanuit Geraardsbergen zouden we na de wandeling met de trein naar Aalst reizen.
We begonnen rond kwart na negen aan de tocht. In Terjoden, een deelgemeente van Haaltert, hielden we even halt bij het beeld van de "Kaatser". De kaatssport is in deze regio zeer populair en wordt hier reeds sedert de 17 de eeuw beoefend. We wandelden verder via mooie paadjes en onverharde wegen door het mooie licht golvende landschap rond Haaltert, Kerksken en Denderhoutem. Net voor we Nederhasselt bereikten, merkten we de toren op van de abdijkerk van Ninove. De Ninoofse deelgemeente Nederhasselt heeft een mooi wit kerkje en we hielden eventjes halt in de plaatselijke taverne. Daarna stapten we verder richting Aspelare en daarna Voorde. Midden de velden passeerden we de kapel OLV ten Beukenboom. Na 20 km arriveerden we in Zandbergen, en bij het station pauseerden we een 2 de maal. We staken daarna de Dender over. Bij het bruggetje over de Dender staat de GR-wandelboom. De GR512 (Vlaams-Brabant) verlaat hier het traject van de GR5A en vervolgt zijn weg langs de Dender. In 2008 namen we in Zandbergen deel aan een 100km Euraudax-tocht doorheen het Pajottenland en de Denderstreek.
Daarna ging het in stijgende lijn via graspaden en een heel smal paadje langs een prikkeldraad richting Bosberg . Aan onze rechterkant zagen we de Dendervallei. We waren hier eventjes in Vlaams-Brabant en we merkten knooppunten op van het wandelnetwerk Pajottenland. We daalden daarna terug af door het Raspaillebos, een bos gelegen op de flanken van de Bosberg. De GR5A trekt daarna verder via de Stuivenbergdreef naar Geraardsbergen. Na een stevige klim stonden we wat later boven op de Oudenberg bij de bedevaartkapel OLV Oudenberg en genoten van het mooie uitzicht over de streek.
Daarna volgde de steile afdaling naar de Markt met de fontein Marbol en het Manneken Pis.
Hier eindigde deze mooie en gevarieerde GR-tocht. De volgende etappe zal ons van Geraardsbergen naar Ronse brengen.

Mijn fotoreportage : Foto's Welle-Geraardsbergende Kaatser-Terjoden


de Dender in Zandbergen


Sint-Bartholomeuskerk Geraardsbergenfontein Marbol

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage