<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 15 februari 2015 : Oostende (26 km)

zondag 15 februari 2015

15 februari 2015 : Oostende (26 km)

De wandeling vertrok vanuit het centrum "Duin en Zee" gelegen in de duinen van de Vuurtorenwijk. Deze Oostendse wijk is afgescheiden van de stad Oostende door de havengeul, en wordt in de volksmond ook wel "Opex" genoemd.
De tocht begon met een verkenning van een deel van deze wijk: het Fort Napoleon (begin 19 de eeuw), de vissershaven, het Visserijdok en de vismijn.
Daarna stapte ik via de Spinoladijk naar Bredene. De tocht volgde hier het traject van de GR5A Noord (Oostende-Houtave). In Bredene-Sas (of Sas-Slijkens) was er een rustpost en ik bereikte deze via de kaarsrechte Zeelaan en het Vicognepark.
Ik had me ingeschreven voor het parkoers van 26 km en vanuit Bredene-Sas volgde een grote lus van 8,4 km doorheen de polders. De wandeling volgde een poosje het traject van het "Landerijenpad" en ik kwam voorbij de wijk "Blauwe Sluis".
Bij de 2de passage in Bredene-Sas had ik 21 km afgelegd en nam ik een korte pauze. Er restte nog een 6-tal kilometer en de terugweg naar de Vuurtorenwijk liep langs de oevers van de Spuikom. Deze grote waterplas wordt nu vooral gebruikt voor waterrecreatie en als kweekcentrum voor de "Ostendaise" oesters (Oesterhoeve). Tijdens de Tweede Wereldoorlog deed de spuikom zelfs dienst als landingsplaats voor Duitse watervliegtuigen. Via de woonwijk van de vuurtorenwijk bereikte ik opnieuw het centrum "Duin en Zee".


Mijn foto's : Oostende 15 februari 2015
Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage