<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 23 augustus 2014: Evin - Malmaison (Fr) (22km)

zaterdag 23 augustus 2014

23 augustus 2014: Evin - Malmaison (Fr) (22km)

Tocht in de vroegere mijnstreek rond Douai (zie folder).


De sporen uit het verleden van deze mijnstreek in het Noorden van Frankrijk zijn hier nog zeer herkenbaar : schachtbokken, terrils en cités. Het vroegere mijngebied staat zelfs sedert 2012 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO als waardevol cultureel landschap. De laatste mijn werd hier gesloten in 1990 (Oignies).

De GPS-track van de tocht had ik gedownload van de site : tracegps.com. We startten vanuit Evin - Malmaison  bij de terrils 109 en 113. We wandelden langs terrils en over de vroegere mijnterreinen en bewonderden de prachtige natuur die hier na de sluiting van de mijnen opnieuw zijn gang kon gaan.
Het parkoers van de tocht is voor het grootste gedeelte uitgepijld en er staan ook heel wat informatieborden. Tot onze verbazing ontbreekt in Ostricourt echter alle bepijling. Het is dus aangeraden om vooraf het traject op te laden op de GPS. Tussen Ostricourt en Leforest wandelden we door het Bois de l'Offlarde en bereikten wat later de mijnwerkerswijk Cité du Bois in Leforest. Hier woonden heel wat Poolse kompels en hun gezinnen. In het café aan het station van Leforest namen we een pauze. Via de gekanaliseerde Deule wandelen we terug naar de startplaats bij de schachtbok van Evin - Malmaison.

Het traject op RoutYou : Evin - Malmaison 23 augustus 2014
Mijn foto's : Evin-Malmaison : 23 augustus 2014

Fotoreportage Patrick : Foto's van Patrick 23 augustus 2014Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage