<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 15 maart 2014 : Wevelgem-Orchies (Fr) 1e etappe naar Parijs (50km)

zaterdag 15 maart 2014

15 maart 2014 : Wevelgem-Orchies (Fr) 1e etappe naar Parijs (50km)

Deze morgen om 6h30 startte ik samen met Patrick vanuit Wevelgem richting Orchies, een stadje in het noorden van Frankrijk en het centrum van de chicoreiteelt. Het was de eerste etappe van onze tocht naar Parijs. Ik had het parkoers opgeladen op mijn Garmin en met de parkoersbeschrijving en kaart als hulpmiddel gingen we op pad.
Via Lauwe stapten we in de richting van Moeskroen. Na een 10-tal kilometer namen we er de tijd voor een koffie en croissant . Daarna ging het richting Herseaux (Les Ballons) en kwamen we een eerste maal in Frankrijk. Via Wattrelos en Leers stapten we opnieuw "over de schreve" naar het grensdorpje Nechin en Templeuve. Op de weg naar Baisieux wandelden we voorbij de brouwerij Cazeau (brasseriedecazeau.be). Aangezien de brouwerij  enkel te bezoeken is voor groepen wandelden we er voorbij en kwamen opnieuw in Frankrijk en het plaatsje Baisieux. Na een 3-tal kilometer bereikten we Camphin-en-Pévèle, dat bij de koersliefhebbers bekend is van de finale van de helleklassieker Paris-Roubaix. Bij het binnenwandelen van Camphin konden we een glimp opvangen van het trainingscentrum van de voetbalploeg LOSC Lille.
Na 32 km namen we in het café wat langer de tijd om ons proviand op te eten.
Daarna vervolgden we onze tocht doorheen het Pays de Pévèle (Pays de Pévèle) via Wannehain, Bachy en Nomain. Hier hielden we na 46 km wandelen een laatste keer halt. Op het grote scherm in het café konden we "live" de paardenwedrennen volgen. Bij het verlaten van het dorpje zagen we wat verder het stadje Orchies. Onderweg  werden we nog aangesproken door een landbouwer die ons nieuwsgierig  vroeg wat het doel van onze tocht was. Met een zekere trots vertelde hij dat hij samen met enkele vrienden vanuit Le-Puy-en-Velay naar Santiago was gestapt. Bij het afscheid wenste hij ons verder "bon courage et bonne route".
Vanuit Orchies namen we de trein naar Lille en vanuit het station "Lille Flandres" naar Kortrijk.
De eerste tocht richting Parijs was zeer geslaagd en we stapten daarenboven geen meter verkeerd. De volgende tocht richting Parijs is gepland op 29 maart : dan stappen we van Orchies naar Cambrai.
(Orchies-Cambrai)

Mijn fotoreportage : Wevelgem-Orchies 15 maart 2014
De fotreportage van Patrick : Patrick 15 maart 2014

Het traject op Routeyou : naar Orchies 15 maart 2014Labels:

2 reacties:

Op 18 maart 2014 om 20:00 , Blogger alain putman zei...

wens jullie veel succes op jullie tocht en geniet er van

 
Op 18 maart 2014 om 20:30 , Blogger Didier Reynaert zei...

Bedankt Alain

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage