<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 14 november 2015 : Krachtighuizen (Nederland) (21 km)

zaterdag 14 november 2015

14 november 2015 : Krachtighuizen (Nederland) (21 km)

Wandelen door de bossen en de heide van de Veluwe


De tocht had ik zelf aangemaakt en voorbereid met behulp van de routeplanner op de site www.routeyou.com en daarna op mijn GPS opgeladen.
Ik startte vanuit Krachtighuizen, een gehucht van Putten, gelegen in het noordwesten van de Veluwe. De wandeling verkende het grote bosgebied tussen Putten en Garderen: het Sprielder- en Speulderbos. Ik wandelde tot bij het grote heidegebied: de Ermelosche Heide.
Op mijn weg daarheen passeerde ik een kleiner heidegebied "de Grote Ark". Ik stapte over lange rechte zandwegen en bospaden met namen als Peppelseweg, Oude- en Nieuwe Prinsenweg en Postweg. Deze wegen werden vroeger door de adel gebruikt als jachtwegen en over de Postweg reed de postkoets dwars door de Veluwe . Het eerste uur kwam ik niemand tegen en ik waande me helemaal alleen in het bos totdat ik bij het "Solse Gat", een grote ovaalvormige kuil, arriveerde. Hier was een ganse groep fotografen actief. Omtrent de oorsprong en de geschiedenis van deze geheimzinnige plek in het bos doen heel wat verhalen de ronde (Solse Gat).
Een tijdje later kwam ik in het kleine plaatsje Drie en daarna bij de Ermelosche Heide, een heidegebied ten zuidoosten van Ermelo. In dit heidegebied liggen grafheuvels en ook de Romeinen waren hier te gast want er zijn resten teruggevonden van een Romeins marskamp. Ik passeerde het bezoekerscentrum en de schaapskooi en begon aan de terugweg door het mooie natuurgebied. Bij Putten kwam ik nog bij het landgoed Schovenhorst en zijn bomentuinen.

Na 21 mooie kilometers bereikte ik het start- en eindpunt van deze mooie boswandeling.


Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage