<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 29 augustus 2015 : Geraardsbergen-Ronse (GR5A Zuid) (35 km)

zaterdag 29 augustus 2015

29 augustus 2015 : Geraardsbergen-Ronse (GR5A Zuid) (35 km)

5de etappe van de GR5A Zuid : Geraardsbergen - Ronse

Mooie zwerftocht, flirtend met de taalgrens, door het golvende landschap van de Vlaamse Ardennen tussen Geraardsbergen en Ronse.

De auto hadden we geparkeerd bij het station in Ronse en via Oudenaarde en Zottegem spoorden we naar Geraardsbergen, het eindpunt van onze vorige GR5A-etappe (GR5A Welle-Geraardsbergen).
We startten de tocht langs de Dender bij de kleine jachthaven en volgden het jaagpad tot aan de brug in Overboelare. Via enkele mooie onverharde paden bereikten we Zalardinge. We passeerden in het dorp een drietal horecazaken, maar geen enkele bleek geopend zodat we noodgedwongen onze weg vervolgden. We stapten nu in de richting van Everbeek, een deelgemeente van Brakel, gelegen tegen de taalgrens. Het dorpje behoorde tot het vastleggen van deze grens in 1963 tot Wallonië en bestaat uit twee dorpskernen : Everbeek-Boven en Everbeek-Beneden. Ondertussen werden we getrakteerd op mooie panorama's. We wandelen een tijdje op de taalgrens en kwamen bij het Bois de la Louvière (Livierenbos). Een lange kaarsrechte weg leidde ons door het bos. We waren nu op het grondgebied van Flobecq. Uiteindelijk bereikten we Brakelbos en kwamen we bij een GR-wandelboom. De GR122 (Scheldeland : van Doornik naar Hulst) splitst hier af richting Brakel. Nu ging het bergop tot bij het gehucht La Houppe (Flobecq) boven op de Pottelberg.
We hadden ruim 20 km gewandeld en we rustten er eventjes uit en aten en dronken iets in "'t Barakske".
Na de pauze daalden we af door het bos en passeerden enkele antennemasten. Een tijdje lager zagen we voor ons het Muziekbos. We bereikten de jeugdherberg "De Fiertel" en de kapel van Lorette en begonnen wat later aan de beklimming van de Kanarieberg tot boven bij de plaats Boekzitting.
Nu restte ons enkel nog de afdaling naar Ronse. Weldra zagen we de toren van de Sint-Hermeskerk.
We verlieten wat later het traject van de GR5A en stapten via het stadscentrum en de Grote Markt terug naar het station.


Enkele foto's van de tocht : Geraardsbergen - Ronse 29 augustus 2015


de Dender bij OverboelareBij den absjaar in Zalardinge


GR-wandelboom in Brakelbos


onderweg tussen Geraardsbergen en RonseGrote Markt in Ronsestation van RonseLabels: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage