<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 26 oktober 2013 : Beveren-Leie (23 km)

zaterdag 26 oktober 2013

26 oktober 2013 : Beveren-Leie (23 km)

Zavelputtochten

organisatie : Mirakelstappers (Waregem) site : http://www.mirakelstappers.be

De wandelclub uit Waregem organiseerde reeds voor de 11e keer de Zavelputtochten. Er werd gestart vanuit het OC 't Klokuis in Beveren-Leie, een deelgemeente van Waregem.

We schreven ons in voor de tocht van 23km. De parkoersverantwoordelijke liet ons naar Deerlijk stappen. We bereikten de rustpost in Deerlijk nadat we een omweg hadden gemaakt die ons bijna bij het gehucht Nieuwenhove bracht. De controlepost was ingericht in een schooltje in het centrum van Deerlijk. Na de stempel wandelden we doorheen het centrum van de gemeente. We stapten voorbij het geboortehuis van dichter René De Clercq, de kapel OLV ter Ruste en door het park van het Gaverkasteel.  De tocht ging nu naar de Molenhoek, een gehucht gelegen tussen Deerlijk en Waregem.  Via een industriezone bereikten we de molen Ter Geest en Te Zande.
We hielden een korte stop in het café "de Nieuwe Stuiver". Via de drukke weg stapten we in het gezelschap van Alain terug naar de controlepost in Deerlijk.
Op de terugweg naar Beveren-Leie werden we door de organisatoren nog getrakteerd op een glaasje Chimay "Cinq Cents". Na het oversteken van de drukke Gentsesteenweg liepen we doorheen de fruitboomgaarden en ter hoogte van restaurant ""t Leckerke" stapten we naar de Leie. We passeerden de prachtige hoeve "Goed te Beaulieu", die als monument is beschermd. Uiteindelijk kwamen we bij de Zavelput, een natuurgebied rondom een waterplas die ontstond door zandwinning.
Wat later bereikten we de startzaal.


Hier kun je de foto's bekijken: Beveren-Leie 26 oktober 2013


Foto's en verslag volgen

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage