<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 24 oktober 2015 : Bavinchove (France) (21 km)

zaterdag 24 oktober 2015

24 oktober 2015 : Bavinchove (France) (21 km)

Wandeling in le Pays de Cassel


Bavinchove-Zuytpeene-Zermezeele-Hardifort-Cassel

De wandeling had ik op mijn GPS opgeladen van de site www.randogps.net. De wagen parkeerden we bij het vertrekpunt aan het kerkje van Bavinchove, een dorpje gelegen op een boogscheut van Cassel.
Er is een Bar-Tabac (Le Ch'ti faitout) en een Estaminet Flamand : In den Goedendag. Er zijn dus voldoende mogelijkheden om iets te eten of te drinken voor of na de wandeling.
Tijdens de tocht door het glooiende landschap passeerden we enkele pittoreske dorpjes waar de tijd leek te hebben stilgestaan : Zermezeele en Hardifort. In Hardifort hielden we een korte pauze in het randocafé "A la Couronne" ( op zijn vlaams : "Herberge In de Krone"). Mireille, de waardin, sprak ons aan in het West-Vlaamse dialect en vertelde ons dat ze afkomstig was van Westouter. Vanuit Hardifort stapten we daarna naar Cassel en volgden een poosje het traject van de GR128 (Wissant-Aken). We beklommen de Casselberg, het hoogste punt van de Westhoek, tot helemaal boven bij de Casteel Meulen en het standbeeld van maarschalk Foch. Hier heeft men een grandioos uitzicht over het lager gelegen Frans-Vlaanderen. Daarna daalden we af tot op het marktplein en via de Porte d'Aire kwamen we bij la Rue des Remparts, overblijfselen van vroegere vestingsmuren. We daalden verder af tot bij het station van Cassel, dat eigenlijk op het grondgebied van Bavinchove ligt en bereikten uiteindelijk opnieuw het startpunt.
Na afloop dronken we nog een frisse pint in "Le Ch'ti faitout".  Op de terugweg stopten we nog in La Ferme des Templiers (www.ferme-des-templiers.com) in Oxelaëre. In de winkel bij de hoeve kan men een lekkere kaas van de streek kopen : Le Boulet de Cassel.
Het "Estaminet de l'Ancienne Maison Commune" in Hondeghem was onze laatste halte.

De streek rond Cassel kan men ook wandelend verkennen gebruikmakend van het wandelnetwerk Pays de Cassel.


Mijn fotoverslag : Bavinckhove 24 oktober 2015







Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage