<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 15 juni 2013 : Bray-Dunes (Fr) (27km)

zaterdag 15 juni 2013

15 juni 2013 : Bray-Dunes (Fr) (27km)

We stapten vandaag vanuit Bray-Dunes naar Leffrinckoucke. We maakten daarbij dankbaar gebruik van de knooppunten van het wandelnetwerk Westkust. (http://www.dekust.be/wandelnetwerkplanner).
We maakten een mooie zwerftocht langs de Côte des Dunes de Flandre (http://www.lesdunesdeflandre.fr/) en de duinen tussen de Belgische grens en Duinkerke.

 

We liepen langs het strand en door de prachtige natuur van "la dune Marchand" in de richting van Zuydcoote en daarna door "la dune Dewulf" naar Leffrinckoucke.
Hier liepen we rond het "Fort des Dunes". Dit fort werd gebouwd in 1878-1880, ter verdediging van de haven van Duinkerke. Naast het fort ligt een militair kerkhof waar heel wat Franse soldaten begraven liggen. Deze soldaten sneuvelden vooral begin juni 1940 bij de operatie Dynamo. Tijdens deze operatie wilde men Britse en Franse militairen evacueren die waren omsingeld door het oprukkende Duitse leger.
 

De vele Duitse artilleriebunkers langs het strand en in de duinen zijn de getuigen van de hevige strijd rond de haven van Duinkerke.
 

Terug in Bray-Dunes maakten we dan nog een ommetje richting Belgische grens doorheen "la dune du Perroquet" en keerden we terug naar het vertrekpunt over het strand.

Jacques Brel :

Hier kun je de foto's bekijken :Bray-Dunes 15 juni 2013

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage