<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 25 mei 2013 : Gouda (Nederland) (55km)

zaterdag 25 mei 2013

25 mei 2013 : Gouda (Nederland) (55km)

6e Omloop van de Krimpenerwaardorganisatie : WSV DES Gouda http://www.wsvdes.nl/
De wandelclub WSV DES organiseerde afgelopen zaterdag vanuit Gouda voor de 6e maal de “Omloop van de Krimpenerwaard”. Gouda is gelegen tussen Rotterdam en Utrecht, en we bereikten de startplaats na ruim 2 uur auto rijden.
Omstreeks 7h30 gingen we van start  voor een tocht van 55km doorheen de Krimpenerwaard, een poldergebied gelegen ten zuiden van Gouda. De polder wordt omgeven door 3 rivieren : de Hollandse Ijssel, de Vlist en de Lek. Kenmerkend is dat het gebied ingedeeld is in lange smalle weilanden, die omgeven zijn door sloten.

In de Krimpenerwaard liggen 12 dorpen. Tijdens de tocht hebben we 9 van de 12 plaatsen aangedaan, en in die 9 dorpen kregen we telkens een stempel.
De tocht ging eerst richting Gouderak (1) (7,7km) en dan via de dijk naar Ouderkerk aan den Ijssel (2)(16,2km). Dit zijn 2 dorpen gelegen langs de “Hollandse Ijssel”. Toen we Ouderkerk naderden zagen we aan de horizon de gebouwen van Rotterdam.
 

Daarna ging het richting Berkenwoude (3) en Stolwijk (4). Stolwijk is vooral bekend door de boerenkaas. De Goudse kaas  werd vroeger ook wel “Stolkse” kaas genoemd. We passeerden dan ook heel wat boerderijen waar deze bekende kaas wordt gemaakt en verkocht.

Na 33 km bereikten we Bergambacht (5) en via de dijk langs de “Lek” bereikten we “Ammerstol” (6). We wandelden verder over de Lekdijk naar Schoonhoven. De dijk wordt hier momenteel opnieuw aangelegd en versterkt.
 

We bereikten Schoonhoven (7) na 41km. Het is de enige echte stad uit de Krimpenerwaard en een centrum van de edelsmeedkunst  We passeerden de Veerpoort (anno 1601), de enige stadspoort die nog over blijft. We hadden hier deze morgen het veer genomen om de Lek over te steken.
Schoonhoven is een gezellig plaatsje en we aten er een portie kibbeling aan een kraam. Het smaakte heerlijk.
 
 

We begonnen nu aan het laatste stuk van de tocht en volgden de loop van de rivier de Vlist  Het was aangenaam stappen, en nta 45,7 km bereiken we de stempelcontrole in Vlist (8). 

Uiteindelijk bereikten we Haastrecht (9). In het Hotel-Café “Over de Brug” kregen we onze 9de stempel  en via het jaagpad langs de Hollandse Ijssel stapten we terug naar de startplaats.

We lieten ons wandelboekje afstempelen en ontvingen onze medaille van de Omloop.

Er waren 77 deelnemers aan de tocht.
Voor we terug naar huis reden, aten we nog een lekkere pannekoek “in de salon”.

Hier kun je de fotoreportage bekijken : Gouda 25 mei 2013

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage