<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 9 maart 2013 : Ledegem (27km)

zaterdag 9 maart 2013

9 maart 2013 : Ledegem (27km)

Wandelclub : 't Wandel Voetje - Primeur wandeling
De wandelclub “’t Wandel Voetje” uit Ledegem organiseerde zaterdag haar “Primeur wandeling”. We schreven ons in voor het parkoers van 30km en na de koffie vertrokken we vanuit de startzaal De Kring. Het was ondertussen gestopt met regenen maar de dag voordien en ook gedurende de nacht was de regen met bakken uit de lucht gevallen.
Weldra bereikten we voor de eerste keer de oude spoorwegbedding  van de lijn Roeselare-Menen, die we volgden richting Roeselare. Wat verder verlieten we de vroegere spoorweg en liepen via een onverharde wegel in de richting van Rollegem-Kapelle en voorbij een rootput.
 

Wat later werden we opnieuw het veld ingestuurd. De onverharde wegels waren door de overvloedige regenval herschapen in ware modderpoelen en het was  voortdurend zoeken naar het juist spoor om de voeten enigszins droog te houden. Net voor we opnieuw de dorpskom van Ledegem bereikten, kwamen we aan bij de prachtige gerenoveerde hoeve “Oosthove”.
 

Via de wijk “Hemelhoek” kwamen we aan in de startzaal.

Na de controle bereikten we via dezelfde weg voor de tweede maal de oude spoorwegzate, die we nu volgden in de andere richting naar Menen. De weiden langs de spoorwegberm stonden blank doordat de Heulebeek hier en daar buiten haar oevers was getreden.
 

We verlieten uiteindelijk de spoorweg en dwarsten de grote weg tussen Menen en Roeselare ter hoogte van Floralux en via een stukje Dadizele bereikten we de controlepost op de Artoishoek in Geluwe.
Van hieruit stond er voor ons een lus van ruim 10km geprogrammeerd, maar de parkoersmeester had noodgedwongen het parkoers met 3km ingekort wegens wateroverlast. Onmiddellijk na de controle moesten we stevig door de modder ploeteren en via enkele veldwegen trokken we naar de wijk “Oliekot” in Dadizele. Wat verder had men het parkoers moeten aanpassen door een overgelopen Heulebeek. Via de voetbalvelden van Dadizele kwamen we terug op de wijk “Oliekot” en via de “Vijfwegen” stapten we naar de rustpost  “Den Artois”.
 

Hier namen we eventjes de tijd om iets te eten en te drinken. Het laatste stuk bracht ons via enkele modderwegels tot bij de Kezelberg . Wat later liepen we voorbij een militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de eerste wereldoorlog (het Kezelberg Military Cemetry). Deze begraafplaats ligt langs de vroegere spoorlijn Roeselare-Menen en op het grondgebied van Moorsele.

Via de spoorweg bereikten we opnieuw Ledegem en stapten nog voorbij de Sint-Pieterskerk en het “Peereboomhuis”.
 
Na afloop konden we terugblikken op een zeer geslaagde wandeling met heel wat veld- en kerkwegels.  De wandelclub uit Ledegem had ons getrakteerd op een zeer mooie natuurwandeling met de vroegere spoorweg Roeselare-Menen als leidraad.

1032 wandelaars hebben zich voor de tocht ingeschreven.

 Hier kun je de foto's bekijken : Ledegem 9 februari 2013

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage