<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 2 maart 2013 : Fumal (42km)

zaterdag 2 maart 2013

2 maart 2013 : Fumal (42km)

Marche des Petits Pas Fumalois - organiserende club : Les Petits Pas Fuamalois

 
Fumal is een dorp in de provincie Liège en een deelgemeente van Braives en ligt in de landstreek Haspengouw (Hesbaye). We bereikten het dorpje (na bijna 2uur rijden) via de autosnelweg E42 die Namur met Liège verbindt.
Op het moment dat we onze tocht aanvatten, kwam mijn clubgenoot Luc de startzaal binnen. We begroetten hem en startten kort nadien.
De tocht begon door de straten van het dorpje en op een rots boven het dorp zagen we het kasteel en de kerk liggen. Ter hoogte van het vroegere stationsplein staken we de “Méhaigne” over en klommen uit het dal van het riviertje.
  

We wandelden in de richting van Wanzoul, een deelgemeente van Wanze, dat net als Braives in het natuurpark van de valleien van de Burdinale en de Méhaigne ligt. In Wanzoul  was een eerste rustpost ingericht.
 

We vervolgden echter onmiddellijk onze tocht richting Villers-Le-Bouillet . Ondertussen was Luc  komen aansluiten en met zijn drieën vervolgden we de tocht.

 

Voor ons lag de Maasvallei en we zagen de kerncentrale van Tihange (nabij Huy) liggen.

 

In de volgende controlepost (Villers-Le-Bouillet) had de wandelclub een lus uitgetekend. Toen we  de 2de maal arriveerden in Villers-Le-Bouillet namen we een korte pauze.
Daarna wandelden we terug naar Wanzoul en van hieruit naar Huccorgne. We passeerden onderweg een kalksteengroeve en kwamen uiteindelijk terug bij de vallei van de Méhaigne.  Het viaduct van de autoweg ligt hoog boven de vallei. Wat later stapten we voorbij het mooie “château de Famelette” en daalden verder af tot aan de Méhaigne en liepen zo Huccorgne binnen.

 
 
Hier liet de parkoersmeester ons opnieuw een lus stappen. Het was een prachtig traject maar wel pittig door het klimmen en dalen op de flanken van de vallei.

 
 
Toen we opnieuw in Huccorgne arriveerden, bleven er nog zowat 4km te wandelen en we besloten een laatste rustpauze in te lassen. We stapten uiteindelijk terug naar Fumal via de RAVEL (lijn 127) en langs de oevers van de Méhaigne.Het was een leuke en gevarieerde tocht in het natuurpark van de Burdinale en de Méhaigne.
Hier kun je de foto's bekijken : Fumal 2 maart 2013
Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage