<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 16 maart 2013 : Hody (50km)

zaterdag 16 maart 2013

16 maart 2013 : Hody (50km)

Les Djoyeûs d'â Tultay - 7ème Randonnée Condrusienne

We moesten zaterdag  vroeg uit de veren want om 4h30 vertrokken we vanuit West-Vlaanderen richting Luikse Condroz. Ruim 2 uur later en na wat zoeken, vonden we de startplaats in Hody, een deelgemeente van Anthisnes . Het dorpje situeert zich een 25-tal kilometer ten zuiden van de stad Liège.  We hadden met Luc afgesproken om 7h15 in de startzaal en hij arriveerde net op hetzelfde moment als wij. We dronken eerst een koffie, aten nog wat en startten uiteindelijk om 7h20 voor de tocht van 50km.
De wandeling werd ingericht door “Les Djoyeûs d'â Tultay” en was de eerste tocht van de “Challenge des 5 Provinces”. Deze “Challenge” wordt georganiseerd door 5 verschillende clubs vanuit de 5 Waalse provincies .
Na de start stapten we via Villers-aux-Tours (1e controle) en het Bois d’Esneux naar Esneux. Het was prachtig wandelen doorheen het besneeuwde landschap. Luc was vorig jaar ook gestart in Hody en herinnerde zich dat hij toen een prachtige tocht had gestapt .

 


Onderweg naar Esneux passeerden we het “Domaine du Rond Chêne”, waar een grote mammoetboom staat (naar het schijnt de grootste boom van België) . We bereikten de 2de controle in Esneux na een lange afdaling tot aan de Ourthe. Nadien volgden we een tijdje de oever van deze rivier om wat verderop uit de vallei te klimmen.

 

Via het Bois de la Chapelle  kwamen we  in het gehucht Lagrange, waar we na ruim 15km stappen onze kaart voor de 3de keer lieten afstempelen.

 
Vanuit Lagrange had de parkoersmeester een lus uitgepijld van 8km. Door het bos daalden we af tot bij een grote weg. We stapten door Berleur en merkten hier en daar markeringen op van de Via Mosana (de weg naar Compostela). We daalden af naar het riviertje “La Magrée” (een zijrivier van de Ourthe) en kwamen in het gehucht Limont. Wat later bereikten we opnieuw Lagrange en namen hier de tijd om even uit te rusten.

 
Na een drankje en een broodje vervolgden we de tocht die ons via Limont naar Tavier zou brengen. Vanuit Tavier trokken we verder naar Fraiture. Het was een traject van ruim 8km over hoofdzakelijk onverharde wegen en doorheen het “Bois des Gottes”.
 

 Een gebouw  in het kasteelpark van Fraiture (met camping) deed dienst als rustpost en hier kregen we onze 5de stempel. Daarna ging het terug richting Tavier. We besloten een laatste korte stop in te lassen vooraleer de laatste kilometers aan te vatten. Vanuit Tavier klommen we uit het dal van “La Magrée”. Boven op het plateau op weg naar Hody stond er een stevige wind. Na ruim 9 uur stappen, bereikten we de aankomst.

Het was een prachtige en gevarieerde tocht geworden in een mooi winters sneeuwlandschap. Toch hopen we stilaan op wat meer warmte en zon, want de winter heeft immers lang genoeg geduurd. We dronken nog een lekker biertje (Cervoise) en praatten nog wat na met enkele bekenden. We lieten uiteindelijk onze boekjes en de kaart van de “Challenge” afstempelen en keerden terug huiswaarts.
Hier kun je de volledige fotoreportage bekijken : Hody 16 maart 2013

Volgende week staat een Euraudax-tocht van 75km (3 lussen van 25km of 15 uur stappen) op het programma. We starten vanuit de Kanoclub in Zwevegem om 6h30. De groep Kuurne-Ieper is de organisator en de dienstdoende baankapiteins zijn Marc Debooserie en Didier Delecluse.(Euraudax Zwevegem)Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage