<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 22 december 2012 : Enghien (Euraudax) (25 km)

zaterdag 22 december 2012

22 december 2012 : Enghien (Euraudax) (25 km)


We vertrokken om 11h met een groep van 66 wandelaars vanuit het cafetaria van het sportcentrum (Nautisport) in Enghien voor een euraudax-tocht van 25km. Baankapitein André nam de leiding.  We startten in de regen door het kasteelpark van Enghien. Door het vele regenwater dat reeds uit de lucht was gevallen, lagen de paadjes er heel modderig bij. Wat later liepen we doorheen het golfterrein van Enghien. Via rustige wegen in een licht golvend landschap bereikten we na 6km de wagenrust. Deze stond opgesteld onder de brug van de autoweg zodat we een 5-tal minuutjes in het droge konden pauzeren. Ondertussen denderde wat verder een TGV in sneltreinvaart voorbij.
Na de wagenrust wandelden we verder naar Rebecq. Daar was in de taverne “Moulin d’Arenberg”, gelegen aan de oever van de Zenne, een 2de rustpauze voorzien. We hadden ondertussen 13km afgelegd. Aangezien we een lange wachttijd vreesden aan de toog van het café, gingen we op zoek naar een alternatief. We vonden uiteindelijk een café op de marktplaats van Rebecq waar we onze dorst konden lessen.
Na de rust begonnen we aan de terugweg naar Enghien. In Petit-Enghien (Lettelingen) was er opnieuw een rust in café “Carambol”. We stapten terug door het park van Enghien en passeerden voorbij het kasteel en de mooie vijvers.
Baankapitein André had er een prachtige tocht van gemaakt.

Weliswaar liepen we 5 uur in de gietende regen en waren we op het eind allemaal kletsnat, toch was het voor mij een heel ontspannende ervaring. Het stappen door wind en regen was ideaal om het hoofd  helemaal leeg te maken na een drukke werkweek en alles in het juiste perspectief te plaatsen.
Met dank aan de wandelvrienden voor de leuke babbel.

Hier kun je de foto's bekijken : Enghien 22 december 2012

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage