<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 8 september 2012 : Solré-sur-Sambre (30km)

zondag 9 september 2012

8 september 2012 : Solré-sur-Sambre (30km)

Solré-sur-Sambre is een dorp gelegen in de provincie Hainaut tussen Mons en Beaumont. Het plaatsje ligt aan de oevers van de Samber en is een deelgemeente van Erquelinnes. De wandelclub van Erquelinnes met de welluidende naam "les Gratte-Pavés" organiseerde hier voor de 35e keer hun tocht "marche des Pavés".
Enkele jaren terug hadden we reeds vanuit Solré een Adeps-wandeling van 20 km gestapt.
Iets na 8 vertrokken we vanuit de startzaal en volgden een tijdje het riviertje de "Thure".We dwarsten de grote weg tussen Mons en Beaumont en liepen in zuidelijke richting naar Bersillies-l'Abbaye, een andere deelgemeente van Erquelinnes. Onderweg liepen we door het "Bois de Solré" en het "Bois de Bersillies".Bersillies-l'Abbaye ligt tegen de Franse grens en wordt bijna volledig omgeven door Frankrijk. We hielden hier een korte pauze en bewonderden het spektakel op het grote plein voor het stadhuis, waar men "balle pelote" speelde.


Vanuit Bersillies liep de tocht richting Hantes-Wiheries en we wandelden een tijdje op Frans grondgebied.
We daalden af naar het riviertje de "Hantes" dat wat verderop in Labuissière in de Samber uitmondt.


Na de 2de controle in Hantes-Wiheries vervolgden we onze weg en bereikten uiteindelijk de Samber ter hoogte van de sluis van Labuissière. Het was prachtig weer en de zon scheen volop. Aan  de oevers van de Samber was er een toeristisch  informatiebureau en in het café "de L'écluse" proefden we van het streekbiertje "La Binchoise" gebrouwen in de karnavalstad Binche gelegen op een boogscheut (10km) hier vandaan.


Daarna ging het via een lange veldweg (waarop men vrachtwagens steenafval had uitgekieperd)  richting Merbes-le-Chateau.


Hier had de parkoersmeester een lusje van 3km (?) voor ons uitgetekend. Via de oevers van de Samber bereikten we uiteindelijk opnieuw de startplaats in Solré-sur-Sambre.


Jammer dat we het kasteel van Solré niet te zien kregen. Het was een mooie tocht met uitzondering van de lus in Merbes-le-Chateau.
Na afloop bezochten we nog een kleine brouwerij "Brasserie d'Erquelinnes Alain Brootcoorens" (http://www.bierenaturelle.be/). Hier werd "la grande fête du Houblon" georganiseerd en we kregen een korte rondleiding en deskundige uitleg omtrent het brouwproces.We konden proeven van de bieren "Angelus" (blond) en van "L'Abbaye de la Thure" (bruin) die hier ter plaatse worden gebrouwen.Hier de fotoreportage : Solré-sur-Sambre 8 sept 2012

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage