<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 15 september 2012 : Burcht (28km)

zaterdag 15 september 2012

15 september 2012 : Burcht (28km)

Wandeling vanuit Burcht


De wandeling startte vanuit de kazerne te Burcht, een deelgemeente van Zwijndrecht en gelegen langs de Schelde op de grens van Oost-Vlaanderen en Antwerpen. In deze kazerne is het 11 bataljon Genie gekazerneerd, een eenheid die wordt ingezet voor diverse opdrachten in het buitenland (o.a.Afghanistan, Libanon, Afrika).


Het "marching team" van dit bataljon organiseerde reeds voor de 8ste maal deze tocht.


We schreven ons in voor de langste afstand (28km) en we startten langs de Schelde richting Burcht. In de verte zagen we de Antwerpse skyline en de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.


Wat later liepen we door het Neuzenbergbos en een eerste maal door de "Burchtse Weel", een natuurgebied dat werd aangelegd als overstromingsgebied van de Schelde. Wat verder was een eerste rust voorzien. Daarna volgde een lus van 10 km die ons tot het natuurgebied "Middenvijver" leidde. Dit natuurgebied vormt samen met het Sint-Annabos en Burchtse Weel de groene ring van de Antwerpse wijk Linkeroever.


Vooraleer we de drukke ring rond Antwerpen ter hoogte van de Kennedytunnel passeerden, zagen we het Galgenweel.


Toen we de ring hadden overgestoken, liepen we voorbij het opvangcentrum van het Rode Kruis op Linkeroever en bereikten we uiteindelijk voor de 2 de maal de rustplaats in de Burchtse Weel.


Van hieruit stapten we opnieuw richting kazerne. In het restaurant van de kazerne aten we een lekkere pasta Bolognaise en startten daarna voor de laatste lus van 8 km richting Kruibeke. Op deze lus verkenden we het fort van Kruibeke, dat werd opgericht in 1870 en deel uitmaakte van de fortengordel die destijds rond Antwerpen werd opgetrokken.


Vooraleer we opnieuw de startplaats bereikten, passeerden we nog het café "Voermansrust" in Kruibeke (bij Roos Pap), waar we een bolleke (De Koninck) en een pint dronken.De foto's kun je hier bekijken : Burcht 15 sept 2012

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage