<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 25 augustus 2012 : Ieper (24km) (4-daagse van de Ijzer)

zondag 26 augustus 2012

25 augustus 2012 : Ieper (24km) (4-daagse van de Ijzer)De grote markt in Ieper is jaarlijks de start- en aankomstplaats van de afsluitdag van de Vierdaagse van de Ijzer. Om 8h30 waren Patrick en ikzelf ook present  om deze laatste dag van de 40ste editie van de Vierdaagse mee te stappen. De volledige vierdaagse wandelen was voor mij dit jaar helaas niet mogelijk en ook vandaag moesten wij ons  wegens tijdsgebrek beperken tot het parkoers van 24km.
We schreven ons in en zochten een plaatsje op de markt om van een koffietje te kunnen genieten. Precies om 8h30 weerklonk het startschot en de meute wandelaars zette zich langzaam in beweging. Sommigen hadden duidelijk last van stramme spieren of andere ongemakken, en het duurde eventjes voordat we ons normale tempo konden stappen.
Er werd gestart langs de vaart “Komen-Ieper” richting Hollebeke.  Aan het bezoekerscentrum van het provinciaal domein de “Palingbeek” werden we beloond met een kartonnetje “melk".Ondertussen was het beginnen regenen en werden regenjassen en paraplu’s bovengetoverd.

Bij het verlaten van het prachtige natuurgebied stapten we naar het centrum van Hollebeke.
Net buiten de dorpskom namen we afscheid van de 32km–stappers en vervolgden we zelf onze weg richting Zandvoorde.

Gelukkig was het  gestopt met regenen en verdwenen de donkere regenwolken.Het regenjasje werd opnieuw uitgetrokken en de paraplu verdween in de rugzak.

Aangekomen in Zandvoorde besloten wij eventjes te rusten en genoten bij "bakker Patrick" in het café-bakkerij “de lustigen boer” van een lekkere “trappist”.


Via de gasthuisbossen en Hill60 trokken we verder naar Zillebeke waar we nog eventjes een korte pauze inlasten.

Onderweg konden we Hugo van wandelclub VOS Schaffen begroetten, die alle edities (40) van de Vierdaagse heeft uitgestapt. Proficiat.
 
Via de boorden van Zillebeke-vijver bereikten we uiteindelijk de aankomstplaats in Ieper.

Het was een aangename tocht in de streek ten zuiden van Ieper en onderweg hebben we heel wat bekende wandelaars kunnen begroeten.

Hier kun je mijn foto's bekijken : Ieper 25 augustus 2012

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage