<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 18 augustus 2012 : Wisbecq (35km)

zaterdag 18 augustus 2012

18 augustus 2012 : Wisbecq (35km)

Vandaag reden Patrick en ik richting Waals-Brabant waar vanuit Wisbecq (een deelgemeente van Rebecq) een tocht (marche du vallée des oiseaux) werd georganiseerd. We kozen voor het parkoers met de langste afstand : 35km. Rebecq is een dorp gelegen een kleine 30km ten zuidwesten van onze hoofdstad en wordt doorkruist door de Zenne.


Kort na de start kregen we het gezelschap van mijn clubgenoot Luc (de Viking).


We werden eerst richting Bierghes (Bierk, een andere deelgemeente van Rebecq) gestuurd en passeerden de kerk van Sint-Pieter en Sint-Maarten.


Vanuit Bierghes werd een lus van 7km gemaakt richting "Bois de Strihou". Dit bos is gelegen op de grens met Lettelingen en is nu omgevormd tot een residentiële wijk met riante villa's.
Ondertussen vertelde Luc uitgebreid over zijn recentste wandelavonturen (meerdaagse tocht in Denenmarken en zijn 5de deelname aan Vichte-Drohn) en over zijn plannen. In september zal hij vanuit Briançon in Frankrijk naar Rome stappen. Het was een prettig weerzien.
Na deze lus staptten we vanuit Bierghes richting Rebecq en liepen de brug over van de autosnelweg en de TGV-lijn. Ondertussen raasde en denderde een TGV voorbij.
De zon stond steeds hoger aan de hemel en de temperatuur begon aardig op te lopen. De weerman had  temperaturen voorspeld van meer dan 30° en deze voorspellingen bleken inderdaad correct.
In Rebecq (3 de rustpost) hadden we ondertussen 22 km gestapt en tankten we het nodige vocht zodat we dit achteraf opnieuw konden uitzweten. Het werd puffen. In het vroegere stationsgebouw van Rebecq was de 4 de rust voorzien en konden we opnieuw ons vochtpeil aanvullen.


Vanuit dit station vertrekt "le petit train du bonheur" (een toeristisch treintje) richting Rognon doorheen het prachtige landschap. (le petit train du bonheur)
Van hieruit ging het opnieuw richting Rebecq via de mooie "vallée des oiseaux" waar de Zenne doorheen meandert.


In hartje Rebecq liepen we over het brugje en hadden een mooi zicht op de watermolens van Arenberg (bestaande uit een grote en kleine watermolen). Dit molencomplex werd aangekocht door de gemeente Rebecq en hierin zijn momenteel de toeristische dienst, de bibliotheek en een museum gehuisvest.


Aangekomen in Rebecq restten ons nog een 3-tal kilometer naar Wisbecq.
Na aankomst praatten we nog wat bij en dronken een lekker gekoelde pint. We namen afscheid van Luc en wensten hem veel succes met zijn tocht naar Rome.
Het was een mooie tocht in aangenaam gezelschap, weliswaar in tropische omstandigheden.

Hier kun je mijn fotoreportage vinden : Wisbecq 18 augustus 2012

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage