<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: Boerenkrijgstappers : Donkmeertochten

zaterdag 19 mei 2012

Boerenkrijgstappers : Donkmeertochten

De "Boerenkrijgstappers" uit Overmere organiseerden vandaag hun Donkmeertochten . De startplaats was de festivalhal in Berlare (gelegen aan het Donkmeer) waar de stappers konden  kiezen uit diverse afstanden.


Samen met Patrick arriveerde ik rond 8h30 in Berlare. Het was onmiddellijk duidelijk dat reeds heel wat wandelaars present waren want de parking liep stilaan vol . Vooraleer we van start gingen dronken we eerst en koffie en begroetten we Dorine van WSK Marke. Haar ventje Jean-Pierre was al op pad voor de grootste afstand van 30km.
Het werd uiteindelijk een mooie tocht met veel groen en natuur en veel onverharde wegen. Deze streek hadden wij voordien nog niet bewandeld. We passeerden onder meer "Berlare broek", een oude Scheldemeander en het "Riekend Rustpunt". Dit is een klein museum waar het transport van mest over water van de stad naar het platteland wordt uitgelegd.In café "het Hoeksken" genoten wij na 12 km van een deugddoende "Orval". Daar werd even overlegd of we van daaruit de lus nog zouden wandelen. Aangezien Patrick echter te veel last had van zijn blessure (gebroken schouder), besloten we om onze tocht te beperken tot 24 km.
In dit café leerden we dat de vroegere wielerkampioen en TV-commentator Fred De Bruyne afkomstig was van Berlare.


Via het Donkmeer en de "eendenkooi" bereikten we opnieuw het vertrekpunt.


Het Donkmeer is reeds sedert lang een toeristische trekpleister in de regio en men vindt er heel wat tavernes en restaurants. Daar kan men lekkere palinggerechten proeven en de koks kennen er vele recepten om hun paling te bereiden.
Na onze tocht proefden we nog een lekkere "witkap"pater (Brouwerij Slaghmuylder uit Ninove) en hadden we nog een leuk gesprek met iemand van wandelclub "VOS Schaffen".


Een zeer geslaagde tocht. Er waren uiteindelijk 2472 deelnemers.
Hier vindt u de fotreportage :https://picasaweb.google.com/105448704154077001290/Overmere19052012#Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage