<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: Adeps-wandeling Quevaucamps 9 april 2012

maandag 9 april 2012

Adeps-wandeling Quevaucamps 9 april 2012

Op paasmaandag ging ik samen met Patick wandelen in de provincie Hainaut.

De startplaats was gelegen in Quevaucamps (gelegen tussen Tournai en Mons), een deelgemeente van Beloeil.
  Het was een Adeps-organisatie die werd verzorgd door de plaatselijke dansvereniging "Pas d'la Yau".We schreven ons in voor de lus van 20km en vertrokken iets voor negen uur na het drinken van een koffie.
Na wat rondzwervingen in het centrum van Quevaucamps werden we uiteindelijk een lange dreef ingestuurd die leidde naar het prachtige kasteel van Beloeil. Het kasteel is sinds eeuwen de residentie van de Prinsen de Ligne en ligt in een prachtig domein en is omgeven door een mooie Franse tuin.
Voor meer informatie : Kasteel van Beloeil.


Net voor we het kasteel bereikten, werden we via rustige en onverharde paden richting Ellignies-Sainte-Anne, eveneens een deelgemeente van Beloeil, gestuurd. Om bij het centrum van het dorp te geraken, moesten we eventjes het parkoers verlaten. We hadden een 10-tal kilometer gestapt en we hoopten er bij een drankje wat te kunnen uitrusten. Wij moesten echter vaststellen dat het enige café in het dorpje potdicht was. We kochten dan maar een frisdrank in de buurtwinkel om onze grootste dorst te lessen. 

Onderwg naar Ellignies-Sinte-Anne was het beginnen regenen en hadden wij onze paraplu bovengehaald. Wat later was het regenen gestopt en konden we de tocht verder droog uitwandelen. 
We werden op de terugweg nog beloond met enkele mooie panorama's en kwamen bij het kerkhof van Basècles. Via de voetbalvelden en het centrum van Quevaucamps bereikten we rond 12h30 terug de startzaal. We lieten onze wandelboekjes afstempelen en genoten nog van een lekker streekbiertje: Authentique triple, gebrouwen in de brouwerij "Authentique Brasserie" in Blaton.


De foto's van de wandeling kun je hier bekijken : Quevaucamps 9 april 2012

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage