<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: Wandelen in het land van Stijn Streuvels

donderdag 4 december 2014

Wandelen in het land van Stijn Streuvels

Wandelnetwerk Land van Streuvels


Eind april 2015 wordt in West-Vlaanderen het tiende knooppuntennetwerk voor wandelaars geopend : het land van Streuvels. Deze week werd in Gijzelbrechtegem alvast de eerste bewegwijzeringspaal geplaatst.

Het nieuwe netwerk situeert zich in de gemeenten Anzegem, Vichte, Gijzelbrechtegem, Kaster , Otegem, Tiegem en Ingooigem.
Het mooie landschap rond Tiegemberg zal de kern vormen van het wandelgebied. Het netwerk zal goed zijn voor 119 km wandelpaden en 157 knooppunten tellen en zal de tegelpaden en kerkwegels van de streek met elkaar verbinden. Op negen locaties worden viertalige informatieborden over het netwerk geplaatst.

In Ingooigem kunnen de wandelaars het "Lijsternest" bezoeken. Hier woonde en leefde de schrijver Stijn Streuvels en schreef hij zijn romans in de werkkamer met zicht op het heuvellandschap van Tiegem.
Het "Lijsternest"  werd onlangs door de Provincie gerenoveerd en als museum en schrijversresidentie ingericht. Van hieruit vertrekt ook het Streuvelspad, een wandeling van een 7-tal kilometer.Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage