<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 3 mei 2014 : Saint-Quentin - Noyon (47 km) : 4de etappe naar Parijs

zaterdag 3 mei 2014

3 mei 2014 : Saint-Quentin - Noyon (47 km) : 4de etappe naar Parijs


De route ("Chemin Estelle" van Saint-Quentin naar Parijs via Compiègne) had ik gedownload van het internet (La Confrerie des amis de Saint Jacques à Compiègne) en op mijn GPS geladen. Het parkoers liep af en toe samen met de GR 655 (Brussel-Parijs).

We namen om 6h50 de trein in Noyon en vertrokken rond 8h15 vanuit Saint-Quentin, de aankomstplaats van onze vorige etappe. We kwamen weldra bij het Canal de Saint-Quentin, dat we in zuidelijke richting volgden. Het jaagpad vormt hier de scheiding tussen het kanaal en de "prille" Somme. We passeerden een sluis en kwamen in Seraucourt-le-Grand, dat langs de Via Francigena ligt, de pelgrimsroute van Canterburry naar Rome.
Wat later kwamen we in Artemps (16km), waar we een eerste korte stop zouden houden, maar een bewoner legde ons uit dat het café al een tijdje gesloten was en na een praatje met de man vervolgden we onze tocht. Vanaf Saint-Simon volgden we het Canal de la Somme tot bij Ollezy, ongeveer halverwege de tocht. We stapten verder via rustige wegen en veldwegen door het open en weidse landschap van Picardië en passeerden kleine dorpjes zoals Eaucourt, Brouchy en Collezy. We wisten dat er in Berlancourt (33km) een café was en we hoopten er even halt te kunnen houden. Toen we er arriveerden stelden we vast dat ook hier de bar gesloten was. In Guiscard, een 2-tal kilometer verderop hadden we meer geluk. Er was een bakkerij en we kochten een "baguette" en  in de "Bar des Voyageurs" konden we eventjes rusten, wat eten en een glaasje wijn drinken. Na bijna 35 km stappen hadden we dit dik verdiend. De bazin was een Bretoense en haar man was kapper-barman. Veel klanten kwamen er niet over de vloer want toen we een uurtje later vertrokken waren we nog steeds alleen in het café. We namen afscheid en vertrokken. Er bleven nog een 12-tal kilometer te stappen. Via enkele veldwegen bereikten we via Crisolles opnieuw Noyon.
Voor we de terugweg aanvatten, bezochten we nog eventjes het centrum van de stad en liepen nog eens binnen in de gotische kathedraal.
De volgende etappe zal ons van Noyon naar Compiègne brengen en is "slechts" 27 km lang.


Het parkoers : Chemin Estelle Saint-Quentin - Noyon

Mijn foto's : Saint-Quentin naar Noyon
Foto's van Patrick : Saint-Quentin - Noyon 03052014
Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage