<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 11 januari 2014: Westvleteren (23km) wandelnetwerk Hoppeland

zaterdag 11 januari 2014

11 januari 2014: Westvleteren (23km) wandelnetwerk Hoppeland

De wandeling had ik voorbereid via de routeplanner op de site www.wandelknooppunt.be en daarna op mijn Garmin-wandelGPS opgeladen. De tocht ging door het licht glooiende landschap ten noorden en noordwesten van de hoppestad Poperinge. We gingen iets na 11h van start vanop de parking voor de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren, waar een drietal toeristen uit de USA ronddoolden die perse het trappistenbier van de abdij wilden proeven en kopen. Tot onze eigen teleurstelling moesten we hen uitleggen dat het Claustrum inderdaad gesloten was en daarna namen zij ontgoocheld van ons afscheid. Net na de start begon het hard te regenen maar daarna kwam de zon erdoor en dit bleef zo gedurende de ganse tocht. Het was een zalig wandelweertje.
Via de wijk "'t Vogeltje" stapten we naar Sint-Jan Ter Biezen. Onderweg passeerden we enkele kale hoppevelden. In "De Strooyen Hen" (na 9km) pauzeerden we een eerste maal. Daarna stapten we verder en aan de horizon zagen we voor ons de kerk van Watou en daarachter de heuvels van Frans-Vlaanderen : Catsberg en Casselberg. Daarna ging de tocht noordwaarts en kwamen we bij het kasteel Couthof (hier woont Nonkel Henri van onze Koningin Mathilde) en verderop de "Lovie", een centrum voor personen met een verstandelijke handicap.
Toen we het domein verlieten kwamen we bij de Sixtusbossen en bij het "'t Jagershof". We hielden er een 2de rustpauze na 17km en we dronken er een lekkere Sint-Bernardus. Daarna gingen we terug richting abdij. Aan onze linkerkant zagen we het "Dozinghem Military Cemetry" en kwamen wat later bij de Lourdesgrot van de abdij. Via een mooie dreef bereikten we de parking.

Hier kun je de foto's bekijken : Westvleteren 11 januari 2014

Parkoers : Westvleteren 11 januari 2014


Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage