<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 24 augustus 2013 : Ieper (31km)

zaterdag 24 augustus 2013

24 augustus 2013 : Ieper (31km)

Vierdaagse van de Ijzer


Vandaag stapten we de laatste dag mee van de 41ste editie van de Vierdaagse van de Ijzer. Het startschot werd gegeven om 8h30 op de Grote Markt in Ieper. We stapten via Vlamertinge, Elverdinge, Boezinge en Langemark terug naar Ieper. We passeerden heel wat begraafplaatsen en monumenten die getuigen van de oorlog die de streek teisterde. Onderweg ontmoetten we ook heel wat bekende wandelvrienden, waaronder Hugo uit Aarschot, die alle 41 edities van de Vierdaagse voltooide. Proficiat.


Toen we vertrokken vanuit Ieper was het al een tijdje aan het regenen en dit zou nog een paar uurtjes blijven duren. In Vlamertinge hielden we een eerste, korte stop en dronken er een koffie. Via een modderige weg kwamen we in Elverdinge, waar we doorheen het prachtige kasteelpark en voorbij het kasteel stapten.


Ondertussen was het regenen gestopt en werden de paraplu's opgeborgen. Wat later kwamen we in Boezinge. We werden er aan de brouwerij "Het Sas" getrakteerd op een Hommelbiertje of een pils. Het smaakte heerlijk.


Daarna ging het via de vroegere spoorweg (Torhout-Ieper) in de richting van Langemark. Van hieruit trokken we naar de vredesstad Ieper en vervoegden de wandelaars van de andere afstanden. De paraplu's en regenjasjes moesten opnieuw worden bovengehaald want het was opnieuw beginnen regenen. Wat later bereikten we de aankomst in Ieper.
We hadden genoten van de tocht en de sfeer van de Vierdaagse.
Wegens tijdsgebrek konden we spijtig genoeg de Last Post aan de Menenpoort en het slotdefilé op de Grote Markt niet bijwonen.
Volgend jaar komen we beslist terug.

Hier kun je de foto's bekijken :  Vierdaagse 24 augustus 2013

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage